Mainos

Huono sää jumiuttanut tuhansia laukkuja Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentokentälle on jälleen kerääntynyt mittava määrä lentomatkustajien laukkuja. Finnairin mukaan kentällä oli iltapäivällä jumissa noin parituhatta matkalaukkua, kun vielä aamulla niitä oli runsaat kolmetuhatta.

Finnarin asiakaspalveluyksikön toimistopäällikkö Kari Kaijanen sanoo, että suurin syy laukkujen sumaan on huono sää. Laukuista suurin osa on tullut Helsinkiin jostakin muualta jo valmiiksi myöhässä.

- Sään takia puolet Euroopasta on aivan sekaisin - Tukholma, Amsterdam ja Frankfurt - ne ovat samanlaisessa lumikaaoksesa, missä mekin olemme olleet joulunpyhät, kertoo Kaijanen.

Lentokenttäalueella on esimerkiksi vaikea kulkea sähkötrukeilla silloin kun maa on liukas.

- Kenttäalue on sellainen, että siellä on vaikeaa liikkua sähkötrukeilla silloin, kun maa on liukas. Sähkötrukeissa ei voi käyttää nastarenkaita, joten se hidastaa ja vaikeuttaa liikkumista, Kaijanen kertoo.

Asiakkat kiukkuisia

- Tilanne jatkuu lentokentillä tällaisena niin kauan kun lunta tulee lisää. Meidän kannaltamme lumentulo voisi loppua tähän, Kaijanen painottaa.

Kaijasen mukaan asiakkaat ovat luonnollisesti olleet hyvin suivaantuneita tilanteesta.

- Meillä jäi jo joulun edeltävältäkin ajalta laukkuja tänne, kun emme saaneet niitä kuljetettua koteihin, vaikka meillä oli useita rekkojakin käytössämme. Lähteviä ja kauttakulkulaukkuja jäi kentälle paljon, sillä meillä ei ollut enää paljoa lähteviä lentoja jouluna, selvittää Kaijanen.

Finnairilla suunnatonta laukkumäärää on purettu tavallista suuremmalla miehityksellä. Valtaosa laukuista oli määrä saada liikkeelle vielä tämän illan aikana. Laukkuja kuljetetaan Pohjois-Suomeen rekalla, mutta muualle laukkuja lennätetään lähtevien lentokoneiden kyydissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.