Mainos

Huonelämpötilalle uudet suositukset

Uusimman suosituksen mukaan huonelämpötilan enimmäisarvo pitää voida asettaa välille 20-24 astetta Celciusta. Jos samassa huoneessa on useita henkilöitä, käytetään huonelämpötilan perustasona talvella 21-22 astetta ja kesällä 23-24 astetta.

Sisäilmastoluokitus 2001 -asiakirjassa Sisäilmayhdistys ja rakennusalan järjestöt ovat laatineet tavoitearvot lämpöoloille ja sisäilman laadulle sekä ohjeet hyvän sisäilmaston suunnittelulle ja toteutukselle. Edellinen vastaava asiakirja julkaistiin vuonna 1995. Kyseessä ei kuitenkaan ole viranomaisohje vaan vapaaehtoinen keino tilata, suunnitella ja toteuttaa määräystasoa korkeatasoisempi sisäilmasto uudisrakentamisessa.

Sisäilmaston laatuluokat

Sisäilmaston laatua koskevat vaatimukset on jaettu kolmeen luokkaan eli yksilölliseen (S1), hyvään (S2) ja tyydyttävään (S3) sisäilmastoon. Lämpötilojen osalta luokituksessa korostetaan yksilöllisen säädön tarpeellisuutta, jolla on havaittu olevan suuri merkitys asumis- ja työskentelyviihtyvyyteen.

Paitsi lämpötiloille uusin luokitus antaa enimmäisarvot epäpuhtauksille, esim hiilidioksidille, radonille, otsonille ja hiukkaspitoisuudelle. Esimerkiksi radonia saa olla S1-luokassa korkeintaan 100 becquerelia kuutiometriä kohden ja hiilidioksidia 1300 milligrammaa kuutiometrissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.