Mainos

Huonekalutehtaan palosta miljoonavahingot Lestijärvellä

Puolenyön jälkeen syttynyt palo ei vaatinut henkilövahinkoja. Työntekijöiden havaintojen perusteella palo sai alkunsa purunpoistolaitteistoon tulleesta viasta.

Huonekalutehtaan palo aiheutti miljoonavahingot keskiviikon vastaisena yönä Lestijärvellä Keski-Pohjanmaalla.

Puolen yön jälkeen syttynyt palo tuhosi yli puolet 5000 neliön tehdasrakennuksesta. Tuhoutuneissa osissa oli tehtaan tuotanto- ja varastotiloja. Tuli tuhosi suuren osan tehtaan tuotantotiloista ja -laitteista. Henkilövahinkoja ei tullut.

Palon syttyessä tehtaassa oli vuorossa kuusi työntekijää. He pääsivät ajoissa ulos rakennuksesta ja ilmoittivat palosta hätäkeskukseen. Työntekijöiden havaintojen perusteella vaikuttaa siltä, että palo sai alkunsa purunpoistolaitteistoon tulleesta viasta.

Tiloissa toiminut Hirviset Oy on yksi Suomen suurimmista mäntyhuonekalujen valmistajista. Yritys työllistää noin 70 henkilöä. Tulipalon aiheuttamat taloudelliset menetysten arvioidaan nousevan 7-8 miljoonaan euroon. Yhtiön mukaan vakuutukset kattavat suuren osan vahingoista.

Hirviset Oy on Ruukki Groupin huonekaluteollisuuden Incap Furnituren tytäryhtiö. Jos tehtaan tuotannolle ei löydetä vaihtoehtoista tuotantopaikkaa, tulee se laskemaan jonkin verran Ruukki Group -konsernin tämän vuoden liikevaihtoa. Konsernin liiketulokseen tulipalon ei pitäisi vaikuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.