Mainos

Huonekalutehtaan palosta huomattavat vahingot

Kinmeko Oy:n huonekalutehtaan palo Kinnulassa on aiheuttanut huomattavat vahingot. Palo tuhosi suuren tehdashallin kattorakenteet ja aiheutti runsaasti savu- ja vesivahinkoja hallin kaikissa osastoissa.

Keski-Suomen hätäkeskus sai tiedon palosta vähän puolen päivän jälkeen. Palo sai alkunsa lakkaamosta ja levisi sieltä välipohjan läpi hallin ullakkotiloihin.

Aluepalopäällikkö Pertti Hännisen mukaan tuli ei päässyt leviämään lakkaamoa lukuunottamatta tehtaan varsinaisiin tuotantotiloihin ja varastoihin, mutta niihin pääsi suuria määriä sammutusvettä ja savua. Vahinkojen suuruus selviää tarkemmin lähipäivinä.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Paikalla hälytettiin sammutusyksikköjä Kinnulan lisäksi Kivijärveltä, Pihtiputaalta, Viitasaarelta, Lestijärveltä ja Reisjärveltä. Sammutustöihin osallistui puolisensataa palomiestä.

Tuli saatiin hallintaan noin kahdessa tunnissa. Harkkorakenteinen yksikerroksinen halli on kooltaan noin 2 200 neliömetriä. Hänninen arvioi iltapäivällä, että katon avaaminen ja jälkisammutustyöt jatkuvat yön yli.

Tuotantoon katkos

Kinmeko on koivukalusteisiin erikoistunut huonekalutehdas. Työntekijöitä yrityksessä on kymmenen.

Yrityksen toisen omistajan Olavi Vääpin mukaan toiminnan jatkosta tiedetään tarkemmin huomenna.

-Tuotanto keskeytyy, koska pintakäsittelyosaston katto romahti. Kaikki koneet ja laitteet hallin siinä päädyssä tuhoutuivat kokonaan. Lomautuksia varmaan tulee. Siinäkin mielessä tämä sattui todella ikävään saumaan, että tilauskanta oli hyvä, kertoi Vääppi.

Vääppi arvioi palon aiheuttaneen pelkästään rakennukselle noin 200 000 euron vahingot. Hallin toisesta päästä ehdittiin pelastaa muun muassa puolivalmistavaraa sekä konttoripuolelta tietokoneita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.