Mainos

Huonekalukauppa odottaa kasvua

Kotimainen huonekalukauppa veikkaa tällä vuodelle seitsemän-kahdeksan prosentin kasvua. Huonekalukaupan liiton toimitusjohtaja Taisto Eronen sanoo monien osatekijöiden olevan nyt suotuisia.

Vuoden alkupuoliskolla myytiin vajaan 1,4 miljardin markan huonekalut. Myynnin kasvu selittää puolet viiden prosentin kasvusta ja hintojen nousu toisen puolikkaan. Tuonti on kasvoi vuoden alkupuoliskolla kymmenen prosenttia, mutta vienti romahti peräti 17 prosenttia.

Suomen ja Ruotsin väliä seilaa huomattavasti vähemmän huonekaluja kuin ennen. Tammi-maaliskuussa otettiin Ruotsin viennissä peräti kolmanneksen takapakki, mutta myös tuonti väheni 15 prosenttia.

Tuontiluvuissa on Viro ohittanut Saksan eli noussut kolmoseksi Ruotsin ja Italian jälkeen. Suomenlahden eteläpuolelta tuodaan lähinnä hyvin edullisia sohvia ja lepotuoleja.

Taisto Eronen muistuttaa, että luku sisältää Viroon tuotantoaan siirtäneiden suomalaisyritysten tuontia. Erosen optimismi perustuu siihen, että asuntoja rakennetaan ja myydään vilkkaammin kuin aikoihin ja että kuluttajien ostosuunnitelmat ovat virinneet.

Eronen uskoo myös Ikean piristävän kokonaismyyntiä. Hänen arvionsa mukaan ruotsalaisfirma vie markkinoita lähinnä ryhmittymiin ja ketjuihin kuulumattomilta huonekaluliikkeiltä. Niistä osa toimii samalla konseptilla kuin Ikea.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.