Mainos

Ydinvoimapäätökseen tulossa yllätyskäänne – SDP ottaa TVO:n ydinvoimaluvan pöydälle

Valtioneuvoston huominen ydinvoimapäätös on saamassa yllätyskäänteen: MTV Uutisten tietojen mukaan SDP ottaa päätöksen Teollisuuden Voiman (TVO) luvan osalta pöydälle eli siltä osin päätöstä ei huomenna tule.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne totesi jo maanantaina, että hän ei hyväksy elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) esitystä, että TVO:n ei saa lupaa aikalisälleen neljännen reaktorin rakentamiseksi Olkiluotoon.

MTV Uutisten tietojen mukaan SDP ottaakin TVO-lupaäätöksen pöydälle huomisessa kokouksessa. Linjaustaan SDP perustelee tiettävästi sillä, että TVO:n on lupa on jo kertaalleen hyväksytty eduskunnassa, joten Vapaavuori ja valtioneuvosto eivät voi asiassa kävellä eduskunnan aikaisemman tahdon ylitse.

Samalla linjalla oli eilen jo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

Fennovoiman osalta valtioneuvoston huominen päätös mennee Vapaavuoren esityksen mukaisesti, vaikka esimeriksi SDP:n ministeriryhmä jakaantuu asiassa. Jos Fennovoiman lupa menee läpi - mikä on ilmeistä - vihreät jättävät hallituksen.

Joka tapauksessa ydinvoimapeliin on tulossa vielä huomisen jälkeen uusia, ylimääräisiä mutkia, jotka eivät ainakaan lähennä päähallituspuolueiden kokoomuksen ja Sdp:n poliittisia välejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.