Mainos

Ydinvoimapäätökseen tulossa yllätyskäänne – SDP ottaa TVO:n ydinvoimaluvan pöydälle

Valtioneuvoston huominen ydinvoimapäätös on saamassa yllätyskäänteen: MTV Uutisten tietojen mukaan SDP ottaa päätöksen Teollisuuden Voiman (TVO) luvan osalta pöydälle eli siltä osin päätöstä ei huomenna tule.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne totesi jo maanantaina, että hän ei hyväksy elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) esitystä, että TVO:n ei saa lupaa aikalisälleen neljännen reaktorin rakentamiseksi Olkiluotoon.

MTV Uutisten tietojen mukaan SDP ottaakin TVO-lupaäätöksen pöydälle huomisessa kokouksessa. Linjaustaan SDP perustelee tiettävästi sillä, että TVO:n on lupa on jo kertaalleen hyväksytty eduskunnassa, joten Vapaavuori ja valtioneuvosto eivät voi asiassa kävellä eduskunnan aikaisemman tahdon ylitse.

Samalla linjalla oli eilen jo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

Fennovoiman osalta valtioneuvoston huominen päätös mennee Vapaavuoren esityksen mukaisesti, vaikka esimeriksi SDP:n ministeriryhmä jakaantuu asiassa. Jos Fennovoiman lupa menee läpi - mikä on ilmeistä - vihreät jättävät hallituksen.

Joka tapauksessa ydinvoimapeliin on tulossa vielä huomisen jälkeen uusia, ylimääräisiä mutkia, jotka eivät ainakaan lähennä päähallituspuolueiden kokoomuksen ja Sdp:n poliittisia välejä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja