Mainos

Huomio siirtyy jo Kreikasta Italiaan

Kasvava huoli Italian taloudesta vie jo kansainvälistä huomiota pois Kreikan tilanteesta, arvioi tutkimusjohtaja Roger Wessman Nordeasta.

Wessmanin mukaan EU:n apupakettia koskevan kansanäänestyksen peruuntuminen rauhoittaa Kreikkaan kohdistuvia huolia, vaikka tilanne on edelleen epävarma.

– Olisi hienoa, jos viikonlopun aikana saataisiin ratkaisu siihen, mikä on Kreikan seuraava hallitus ja miten tästä kuljetaan eteenpäin.

Euroalueen talouden kannalta Italian talouden tulevaisuus on Kreikan tilannettakin merkittävämpi. Wessmanin mukaan Italian pitäisi osoittaa nyt euromaille ja Euroopan keskuspankille, että sillä on valmiutta ja kykyä laittaa taloutensa kuntoon.

Italian uskottavuutta saattaisi kohentaa hallituksen vaihto, jos Silvio Berlusconin tilalle saataisiin joku suurempaa kansainvälistä luottamusta nauttiva henkilö, arvioi Wessman. Sekään ei kuitenkaan välttämättä tehoaisi.

– Ainut varma keino rauhoittaa Italian tilannetta lyhyellä tähtäimellä on se, että joko muut euromaat saavat vakausrahaston vahvistamisen toteutettua tai sitten Euroopan keskuspankki toimii Italian rahoituksen turvaajana, arvioi Wessman.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.