Huomenta Suomen Markkinaraati: VW:n korvaussumma voi kolminkertaistua

Huomenta Suomen Markkinaraati-osiossa käsiteltiin keskiviikkona 23.9. Volkswagenin päästömittauskohua.

Volkswagenia on ehditty epäillä jo suoranaisesta huijauksesta päästötuloksia vääristelevien laitteiden takia ja sen n on uutisoitu varaavan päästöskandaalin hoitamiseen 6,5 miljardia euroa. Kauppalehden toimituspäällikkö Jari Saario sanoo korvaussumman kuitenkin nousevan.

– Sieltä tulee ryhmäkanteita aivan satavarmasti vielä. Voi olla, että tulee kolminkertainen summa tästä korvauksesta, Saario sanoi lähetyksessä.

Vaikka Volkswagenin pääjohtaja Martin Winterkorn ennätti jo pahoitella yhtiön toimintaa, ei varsinaista selitystä sille olla vielä saatu. MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen veikkaa että osasyynä VW:n toiminnalle voi olla se, ettei se ole Yhdysvaltojen myydyimpien autojen joukossa.

– Voi olla, että autoteollisuudessa niin kuin monella muullakin alalla, jossa merkkejä ja valmistajia on paljon ja kilpailu on kovaa ja kaikkea voidaan yrittää, Ahtiainen kommentoi lähetyksessä.

Saarion mielestä hommassa on selkeä petkutuksen maku.

– Kyllä tässä paistaa huijaus, vaikka ehkä on lähdetty tekemään sitä, että näinhän kaikki muutkin ovat tehneet, miksei mekin kokeilla tätä keinoa? Tässä on varmaan haettu taas rajoja, ollaan harmaalla alueella ja nyt on jääty kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja