Mainos

Huomenna vietetään EU-päivää

Suomessa vietetään huomenna virallista Eurooppa-päivää.

Eurooppa-päivä on pakollinen liputuspäivä valtion laitoksissa ja virastoissa. Sisäministeriön suosituksesta myös yksityiset tahot voivat vetää salkoon joko Suomen lipun tai EU-lipun.

Eurooppa-päivän kunniaksi järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri Suomea muun muassa Tampereella, Vaasassa ja Jyväskylässä. Päivään liittyvää päätapahtumaa vietettiin jo tänään Porissa. Myös pääkaupunkiseudun juhlallisuudet sijoittuivat pääasiassa aattopäivälle.

Eurooppa-päivän virallisia teemoja ovat tällä kertaa Pohjoinen ulottuvuus ja eurooppalainen identiteetti. Käytännössä tietoa jaetaan varsinkin EU:n uusista hakijamaista. Ranskalaisuudella on näkyvä osansa ohjelmassa erityisesti Oulussa, jossa Eurooppa-päivä päättää Ranska-viikon.

Yliopiston tutkija pitää Eurooppa-päivää keinotekoisena, eikä kansakaan oikein syty uudesta juhlapäivästä.
- Jotenkin tuntuu vähän keinotekoiselta ehkä jossain määrin, mutta ehkä se siitä etabloituu pikku hiljaa. Luulen, että eurooppalaisuus monelle suomalaiselle merkitsee henkisiä arvoja, demokratiaa ja suvaitsevaisuutta ja tässä nyt mennään markkinahumun puolelle, sanoo Helsingin Yliopiston valtio-opin dosentti Niilo Kauppi.

Eurooppa-päivää vietetään nyt Suomessa kahdeksatta kertaa. Päivän ohjelma on vuosien mittaan laajentunut, ja tällä kertaa tapahtuma oli näkyvästi esillä muun muassa monissa kouluissa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.