Mainos

Huomenna luvassa aurinkoa ja keväistä lämpöä – jopa 10 astetta

Pääsiäismaanantai alkaa etelässä ja idässä aurinkoisilla ulkoilukeleillä.

– Huomenna aurinko paistaa etenkin etelässä ja idässä. Pohjoiseen leviää taas lännestä hajanaisia räntä- ja lumisateita., kertoo huomisesta MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Etelässä lämpötilat kipuavat keväisiksi. Jokela ennustaa, että lämpötilat kohoavat lähelle 10 astetta.

– Muualla päivälämpötilat ovat viiden asteen molemmin puolin. Pohjoisen sateisilla alueilla on viileintä, siellä lämpötila nousee ehkä vain asteen pari plussalle.

Huomenna päivän aikana pilvisyys lisääntyy myös muualla maassa. Maan keskiosassa voi tulla illalla vielä vähäisiä sateita.

Sää jatkuu vaihtelevana ensi viikolla

Pääsiäismaanantaina moni ajaa pohjoisesta pyhien jälkeen takaisin etelään. Jokelan mukaan ajokeli on pääosin tavallinen vuodenaikaan nähden.

– Ajokeli voi olla paikoin huono etenkin pohjoisessa lumi- ja räntäsateiden vuoksi.

Meteorologin mukaan ensi viikolla sää jatkuu vaihtelevana. Vielä ensi yönä pakkasta on koko maassa. Sen jälkeen yöt lämpenevät.

– Sateet vähenevät alkuviikolla, mutta kyllä sää on silti hyvin vaihtelevaa koko maassa. Sateita tulee ajoittain, mutta kyllä se aurinkokin paistaa - useammin kuin tällä viikolla, Jokela sanoo.

Viikon puolivälissä tuuli yltyy reippaaksi. 

– Luoteistuuli puhaltaa keskiviikkona puuskissa jopa vaarallisen voimakkaasti. Tuulennopeus voi puuskissa olla yli 20 metriä sekunnissa. Tuuli viuhoo etenkin maan etelä- ja keskiosassa.

Jokelan mukaan paikalliset tuulituhot voivat olla mahdollisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.