Mainos

Huomenna jyrisee, ukkostuhot mahdollisia – katso, mihin iskevät rajuimmat ukkoset

Sää lämpenee paikoin hellelukemille ja voimakkaat ukkoset yleistyvät keskiviikkona. Ukkostuhot ovat mahdollisia.

Tänään tiistaina Etelä- ja Keski-Suomessa on pilvinen päivä. Lämpimintä on Länsi-Lapissa, selvästi yli 20 astetta. Etelässä ja kaakossa tulee ajoittaisia vesisateita ja illalla voi paikoin jyrähtää ukkonen.

Keskiviikon vastaisen yön aikana Suomeen leviää kosteaa ja lämmintä ilmaa kaakosta. Keskiviikkoaamu on melko harmaa Etelä- ja Keski-Suomessa, mutta sää selkenee vähitellen aamupäivän aikana. Lappi on sen sijaan heti aamusta lähtien aurinkoinen ja siellä lämpötilat kohoavat nopeasti yli 20 asteen.

Keskiviikkoiltapäivällä sade- ja ukkoskuuroja alkaa kehittyä maan etelä- ja itäosaan.

– Lännempänä kuuroissa on vähemmän ukkostelua, mutta idempänä, Keski-Suomessa ja Savon sekä Pohjois-Karjalan alueella on mahdollisuus hyvinkin vilkkaaseen salamointiin ja suuriin sadekertymiin. Myös ukkospuuskat ovat mahdollisia. Salamat voivat aiheuttaa tulipaloja, myös sähkökatkot ovat mahdollisia. Sadekuurot voivat puolestaan olla rankkoja ja saada taajamat tulvimaan, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Voimakkaimmat ukkoskuurot ajoittuvat keskiviikkona todennäköisesti myöhäisiltapäivälle ja alkuillalle. Etelärannikko ja Lappi ovat ennusteen mukaan melko aurinkoisia, illalla etelässäkin voi tulla sadekuuroja. Etelässä pahimmat ukkoset jäänevät kuitenkin Baltian puolelle.

– Hellelukemille päästään keskiviikkona aurinkoisilla alueilla myös Lapissa, sadekuuroissa ja etelärannikolla on vähän vilpoisampaa. Vaikka mittarissa olisikin nipin napin 25 astetta, tuntuu päivä nihkeältä kosteuden takia Etelä- ja Keski-Suomessa, sanoo Markus Mäntykannas.

Torstaina ukkosherkkä vyöhyke siirtyy Kainuun ja Oulun seuduille, etelämpänä on enimmäkseen aurinkoinen hellepäivä.

– Lämpötila voi länsirannikon edustalla ja kaakossa kohota torstaina paikoin 30 asteeseen. Hellettä on muuallakin melko yleisesti rannikkoja lukuun ottamatta, ennustaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset lämpötilaennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä koko maan ukkosennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.