Mainos

Huoltovinkki: kourujen puhdistus

Syksy tuo mukanaan tiettyjä huoltotoimenpiteitä. Esimerkiksi puutarhaletkut on tyhjennettävä vedestä ja koottava keloille ja kaivopumput tuotava sisätiloihin pakkaselta suojaan. Yksi työ, joka on tehtävä joka vuosi heti, kun lehdet ovat puista pudonneet on sadevesikourujen tyhjennys. Tämä on usein hankala ja jopa hiukan riskaabeli homma, koska siinä joutuu kiipeilemään tikapuilla ja kurkottelemaan tukalasti räystään lähellä.

Remontti-Reiska kehitti avuksi näppärän työkalun, jonka avulla suurin osa voidaan hoitaa tukevasti maan tasalta - edellytyksenä on tosin se, että kourut on kiinnitetty räystääseen ulkopuolisilla koukuilla.

Tämä "kourulapion" rakenne selviää parhaiten oheisista kuvista. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se koostuu U:n muotoon väännetystä metallivarresta, jonka toiseen päähän on kiinnitetty neopreenikumista tehty, kouruun sopiva latta ja toinen pää puolestaan pitkään puuvarteen. Kourujen putsaaja voi nyt kävellä mukavasti ja turvallisesti maassa ja työnnellä kouruihin kertyneet roskat passeleihin kasoihin lapion avulla. Kasat on sitten helppo käydä keräämässä tikkailla seisten ämpäriin tai jätesäkkiin.

Kourujen tyhjentäminen on tärkeää toisaalta sen takia, että ne eivät tulvisi yli, toisaalta siksi, etteivät syöksytorvet ja kaivot niiden alla tukkiintuisi ylimääräisen roskan takia. Ja voivatpa pitkään kourussa maanneet lehdet ja oksat myös maatua ja ruostuttaa rännit puhki.

(JKA 6.10.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.