Mainos

Huoltoasemien hygieniassa puutteita

Huoltoasemien elintarvikehygieniassa on ongelmia. Tampereen elintarvikevalvonnan kesällä tekemässä tarkastuksessa puolet näytteistä luokiteltiin laadultaan heikentyneiksi tai huonoiksi. Tarkastuksessa otettiin 28 näytettä huoltoasemien elintarvikkeiden myyntipisteistä.

Tuotteissa oli mm. lihapasteijoita, sämpylöitä ja voileipiä. Näytteistä yhdeksän oli huonoja ja viisi laadultaan heikentynyttä. 14 näytteessä eli puolessa näytteistä ei ollut huomauttamista. Hiivat olivat yleisimpiä laadun heikentäjiä. Ruokamyrkytysmikrobeja löydettiin viidestä näytteestä.

Elintarvikevalvonnan mukaan tuotteiden heikentynyt laatu saattoi johtua liian korkeista kuljetus-, säilytys- tai myyntilämpötiloista, huonosta käsittelyhygieniasta tai liian pitkästä käsittelyajasta. Tampereen elintarvikevalvonnan tarkastusiskun kohteina oli 29 huoltoasemaa. Tarkastuksen seurauksena 19 huoltoasemaa sai kirjallisen kehotuksen joko omavalvontasuunnitelman puuttumisesta tai siitä, että tuotteissa oli huomauttamista.

Myös joidenkin huoltoasemien keittiöistä löytyi puutteita. Keittiöitä oli 24 huoltoasemalla. Niistä 17 keittiön yleissiisteys oli hyvä, kuuden tyydyttävä ja yhden huono. Huomauttamista oli keittiön ovien, seinien, lattian ja työtasojen pintojen puhtaudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.