Mainos

Huoltoasemalle sähkön ostooon

Sähkökauppa muuttuu radikaalisti. Suomalainen voi piakkoin ostaa sähköä huoltoasemalta tai kaupan tiskiltä. Öljy-yhtiöt ja kaupan keskusliikkeet selvittävät kiivaasti sähkökaupan aloittamisen hyötyjä ja haittoja. Hanke on vireillä muun muassa Shellissä, Nesteessä, Keskossa ja Tradekassa.

Helpotuksia kotitalouksien sähkökauppaan tuo eduskunnan käsittelyssä oleva sähkömarkkinalaki. Jos esitys menee läpi, jokainen kuluttaja voi ostaa sähkönsä mistä haluaa ilman tuntimittareita. Tähän asti Suomessa sähkökauppaa ovat tehneet vain alan yhtiöt. Shell ensimmäisenä alan ulkopuolisena aloittaa sähkön myynnin huhtikuun alussa. Shell myy sähköä enimmäkseen pienille ja keskisuurille yrityksille.

Shellin ohella Neste sekä Kesko ja Tradeka selvittävät sähkökaupan aloittamista pienkuluttajille. Edellytyksenä on, että laki mahdollistaa pienkuluttajan kaupankäynnin ilman nykyisin vaadittavia tuntimittareita. Shellissä sähkökaupasta ei odoteta suuria katteita, mutta sen katsotaan sopivasti monipuolistavan tarjontaa ja tuovan sitä kautta uusia asiakkaita.

Kesko ja Tradeka arvioivat, että sähkökaupan aloittamisen myötä niiden omat sähkön ostot kasvaisivat, mikä taas toisi suurostoetuja. Sitä kautta pienkuluttajankin arvioidaan hyötyvän. Sähkökaupan aloittamiseen liittyy paljon hallinnollisia ratkaisuja, joita yhtiöt par'aikaa selvittävät.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.