Mainos

Huoltajuuskiistan pojat hyväksyivät palautuksen

Yhdysvaltalais-suomalaisten poikien isä toi tänään julkisuuteen lastenpsykiatrien tekemän muistion. Psykiatrien mukaan pojat olivat elokuussa valmiita lähtemään Yhdysvaltoihin, mutta äidin käytös muutti tilanteen kaoottiseksi.

Palautuskiistan kohteeksi joutuneiden poikien isä toivoo, että tiedotusvälineet jättävät hänen lapsensa rauhaan. Isän mukaan palauttamiseen liittyvä julkisuus ei ole lasten edun mukaista.

Isä harmittelee tiedotteessa sitä, että julkisuudessa on esiintynyt virheellisiä väittämiä. Oikaistakseen asioita isä lähetti tiedotteen mukana kahden lastenpsykiatrin muistion Espoossa elokuussa järjestetystä palautusyritystilanteesta. Pojat oli tuolloin tarkoitus luovuttaa korkeimman oikeuden päätöksen mukaisesti Suomessa asuvalta äidiltä Yhdysvalloissa asuvalle isälle.

Psykiatrien mukaan pojat vastustivat aluksi selkeästi muuttoa Yhdysvaltoihin. Keskustelujen jälkeen he kuitenkin ilmaisivat olevansa valmiita lähtemään isänsä mukaan. Tilanne muuttui psykiatrien mukaan kaoottiseksi, kun äiti tuli tuli paikalle. Tuolloin vouti keskeytti täytäntöönpanon.

Käräjäoikeus: Poikien pysyttävä Suomessa tiistaihin asti

Kajaanin käräjäoikeus on päättänyt illalla, että poikia ei saa viedä Suomesta pois ennen ensi tiistaita. Silloin oikeudessa käsitellään äidin tekemään valitusta siitä, kun Kajaanin vouti otti lapset äidiltään keskiviikko-iltana. Pojat pysyvät edelleen sosiaaliviranomaisten huostassa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 22.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.