Mainos

Huolinta-alalle tulossa lakkovaroitus

Erityisalojen toimihenkilöliitto Erto jättää huomenna huolinta-alaa koskevan lakkovaroituksen.

Lakkovaroituksen antaminen varmistui illalla, kun neuvottelut Erityispalvelujen työantajaliiton kanssa päättyivät tuloksettomina. Sopu kaatui palkankorotuksia koskeviin erimielisyyksiin.

Puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan mahdollinen lakko rakennetaan niin, että se puree nopeasti vientiin. Lakon piiriin ei oteta ensimmäisessä vaiheessa koko alaa, vaan joitakin firmoja. Lakko alkaisi parin viikon kuluttua.

Rahariita koskee niin palkankorotusten tasoa kuin ajankohtaakin. Erton huolena on lisäksi ollut pitkään alalla olleiden hidas ansiokehitys. Huolinta-alan toimihenkilöiden työehtosopimus päättyi tänään. Sopimuksen piirissä on noin 4000 toimihenkilöä.

Erto on jo antanut Toimihenkilöunionin kanssa varoituksen tilitoimistoalaa 7. maaliskuuta uhkaavasta lakosta. Tätä kiistaa selviteltiin ensimmäisen kerran tänään piirisovittelija Esa Lonkan johdolla.

Järjestöjen tavoitteena on saada alalle valtakunnallinen työehtosopimus. Tilitoimistojen työnantajayhdistyksen hallitus pohti tilannetta illalla, mutta katsoi, ettei sopimusedellytyksissä ole tapahtunut muutoksia. Hallitus kuitenkin päätti jatkaa sopimusedellytysten selvittelyä.

Erto ja Erityispalvelujen työnantajaliitto pääsivät asiassa jo joulukuussa neuvottelutulokseen, mutta työnantajayhdistys hylkäsi esityksen tammikuussa vedoten mm. matalaan järjestäytymisasteeseen sekä työnantaja- että työntekijäpuolella. Sittemmin vaatimuksen taakse on siis tullut myös TU. Erto kertoi käyvänsä parhaillaan useiden tilitoimistoalan työnantajien kanssa neuvotteluja talokohtaisista työehtosopimuksista ja solmineensa jo yhden sopimuksen suurehkon tilitoimiston kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.