Mainos

Huolimattomuudella osuutta metro-onnettomuuteen?

Etelä-Korean poliisi tutkii, oliko metrohenkilökunnan huolimattomuudella osuutta ainakin 133 hengen kuoleman vaatineessa onnettomuudessa. Asiasta kertoi tutkinnanjohtaja Cho Doo-won .

Chon mukaan tutkijoita kiinnostaa myös yleisavain, joka metron työntekijöiden mukaan olisi ollut ratkaiseva toisen junan ovien avaamiseksi.

-Metron työntekijät ja asiantuntijat sanoivat, että ovet voivat sulkeutua, jos avain on siirretty pois paikaltaan, hän sanoi.

Monet silminnäkijät kertoivat, etteivät vaunujen ovet auenneet eivätkä matkustajat päässeet ulos, koska ovet olivat lukossa. Pelastustyöntekijöiden mukaan palo oli räjähdysmäinen eikä aikaa pakenemiseen juurikaan ollut.

Presidentti Roh rauhoitteli omaisia

Tieto siitä, että junien sisustusmateriaalit eivät olleet tulenkestäviä, on herättänyt suuttumusta eteläkorealaisissa. Kysymyksiä on herättänyt myös se, mikseivät hätävalot kytkeytyneet päälle sähköjen sammumisen jälkeen.

Presidentti Roh Moo Hyun on yrittänyt rauhoitella vihaisia omaisia sanomalla, että "tapaus tutkitaan perusteellisesti kuten myös syyt siihen, miksi tuhot olivat niin valtavat".

Metropalo sai alkunsa, kun mielenterveysongelmista kärsinyt mies sytytti yhden junan heittämällä siihen palavaa nestettä. Tuli levisi myös toiseen samalle asemalle tulleeseen junaan.

Kuolonuhrien määrän odotetaan nousevan, koska kateissa on edelleen yli 300 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.