Mainos

Huolimaton työnohjaus aiheutti freonivuodon Helsingissä

Helsingin Hakaniemessä sattui aamupäivällä uhkaava tilanne, kun remonttitöiden yhteydessä ilmastointilaitteen putkisto katkaistiin vahingossa. Vuodon seurauksena kolme työmiestä altistui freonille ja ilman happipitoisuuden laskemiselle.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä sekä sairaankuljetusyksikkö. Miehet saivat välittömän ensihoidon, eikä heidän tarvinnut käydä jatkohoidossa. Pelastuslaitos tukki samalla vuodon.

Pelastusviranomaiset arvioivat onnettomuuden syyksi huolimattomuuden työn suunnittelussa ja johtamisessa. Työnohjauksessa olisi tullut noudattaa erityistä huolellisuutta, kun kyseisessä tilanteessa työntekijät eivät puhuneet äidinkielenään suomea.

Freonivuodossa merkittävimmät vaarat liittyvät happiosamäärän alenemiseen, sydämen rytmihäiriöihin sekä nesteen aiheuttamiin paleltumiin.

Freoneja eli kloorifluorihiilivetyjä on käytetty muun muassa kylmä- ja ilmastointilaitteiden jäähdytysaineena. Sen käyttö on niin sanotun otsoniasetuksen mukaan kiellettyä ensi vuoden alusta alkaen kylmälaitteiden huollossa ja kunnossapidossa.

Freonien käyttö on kaikilta osin lopetettava vuoden 2015 alkuun mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.