Mainos

Huoli Jassinin surman seurauksista kasvaa

Äärijärjestö Hamasin hengellisen johtajan surman seuraukset huolestuttavat eri maita. Al-Qaida -järjestön kerrotaan jo uhanneen kostaa Yhdysvalloille ja sen liittolaisille.

Yhdysvallat on "syvästi huolestunut" palestiinalaisjohtaja Ahmed Jassinin surman seurauksista, todetaan maan ulkoministeriön lausunnossa.

Ulkoministeriön tiedottaja Richard Boucher korostaa kuitenkin, että Israelilla on oikeus puolustaa itseään.

Valkoisen talon turvallisuusneuvonantaja Condoleezza Rice oli aiemmassa tv-haastattelussa korostanut, että Yassinin johtama Hamas-järjestö on terroristijärjestö ja Yassinin itsensä uskottiin osallistuneen terrori-iskujen suunnitteluun.

Boucher arvioi myöhemmin, että Jassinin surma kasvattaa jännitystä alueella eikä edesauta rauhanponnistuksia. Hän kehotti Lähi-idän kriisin osapuolia pidättäytymään kaikista toimista, jotka voisivat vaikeuttaa tilannetta.

Al-Qaida -järjestö kostaa?

Islamistien verkkosivuilla julkaistu lausunto uhkaa, että terroristijärjestö al-Qaida kostaa palestiinalaisjohtaja Ahmed Jassinin surmaamisen Yhdysvalloille ja sen liittolaisille. Lausunnon sanottiin olevan peräisin al-Qaida-verkostoon kuuluvalta ryhmältä.

- Jassinin verta ei vuodatettu turhaan. Vetoamme kaikkiin Abu Hafs al-Masrin prikaatin joukkoihin, jotta ne kostaisivat teon iskemällä Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan, lausunnossa sanottiin.

Lausunnon aitoutta ei ole pystytty vahvistamaan. Abu Hafs al-Masrin prikaatin nimi on esiintynyt säännöllisesti ääri-islamistien lausunnoissa. Se muun muassa ilmoitti al-Qaidan osallisuudesta Madridin terrori-iskuun.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

(Huomenta Suomi 23.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.