Mainos

Huolettaako Facebookin tietoturva? Kokeile "superuloskirjautumista"

Verkkopalvelu Facebookin usein ongelmallisesta yksityisyyden suojasta huolestuneet voivat ottaa oppia Yhdysvalloista, jossa nuoriso on keksinyt oman tapansa turvata virtuaali-identiteettinsä selustan.

Rapakon takana trendiksi noussut "super-logoff" saattaa kuullostaa hieman kimurantilta: pelkän uloskirjautumisen ja verkkoselaimen sulkemisen sijaan käyttäjä jäädyttääkin tilinsä ja sitten taas uudelleenaktivoi sen.

Vaikeaa superuloskirjautuminen ei kuitenkaan. Siinä missä Facebook tilin kokonaan poistaminen on erittäin monimutkainen prosessi, sujuu jäädyttäminen (deactivation) vain muutamalla tiliasetuksen muutoksella.

Jäädytetty tili ei näy muille käyttäjille, mutta kaveriyhteydet ja muut tiedot säilyvät.

CNN:n siteeraamaan All Facebook -blogin mukaan onkin eri asia säätää tietoturva-asetuksia ja jäädyttää tilinsä jatkuvasti. Jäädyttämällä käyttäjä voi kontrolloida, ettei häntä merkitä valokuvissa tai hänen seinälleen kirjoiteta hänen poissaollessaan.

Tietoturvaansa voi kontrolloida myös whitewalling-tekniikalla, jossa käyttäjä poistaa kaikki "tykkäämiset", kommentit ja valokuvat heti julkaisemisen jälkeen. Tuolloin tekemiset poistuvat käyttäjän profiilista, mutta muut käyttäjät ehtivät nähdä ne syötteissään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.