Huolestuttava ilmiö: Lähes puolet nuorista näprää kännykkää ajaessaan

Nuoret tekstaavat, twiittaavat ja puhuvat puhelimeen ilman handsfree-laitteita liikenteessä jopa huolestuttavan paljon, kertoo Liikenneturva. Se muistuttaakin tarkkaamattomuuden aiheuttamista riskeistä liikenteessä.

Matkapuhelimien käyttö ja tarkkaamattomuus on yhä yleisempi ilmiö liikenteessä. Liikenneturvan kyselyyn vastanneista nuorista lähes puolet oli ajaessaan lukenut tekstiviestejä tai pikaviestejä, tytöt poikia useammin. Matkapuhelimeen puhuminen ilman handsfree-laitetta oli yllättäen tekstiviestien lukemista harvinaisempaa.

– On merkkejä siitä, että puhelimien moninainen käyttö ajon aikana yleistyy. Tarkkaamattomuus liikenteessä onkin yhä suurempi tieliikenteen turvallisuusuhka, toteaa Liikenneturvan koulutuspäällikkö Antero Lammi.

Jo nyt tiedetään, että matkapuhelimen käyttö heikentää erityisesti kuljettajan kykyä reagoida samanaikaisesti muuttuviin tilanteisiin.

Nuorten matkapuhelimien käyttöä selvitettiin tammi-helmikuussa Liikenneturvan nuorisotutkimuksessa. Liikenneturva selvitti 15–19 -vuotiaiden nuorten mielipiteitä ja omia kokemuksia liikenteestä. Tutkimuksen suoritti Liikenneturvan toimeksiannosta TNS Gallup Oy. Sitä varten haastateltiin 749 henkilöä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat