Hunajainen mango-vuohenjuustosalaatti

Kesällä herkutellaan hunajaisella mango-vuohenjuustosalaatilla ja granaattiomena-vehnäolutvinegretellä.

Hunajainen mango-vuohenjuustosalaatti

2 punttia salaattia (mielellään kahta erilaista)
6-8 minitomaattia
noin 300 g vuohenjuustoa (esim. Saint Maure)

Vuohenjuuston marinadi:

2 rkl hunajaa
puolikas kypsä mango kuutioina
öljyä
suolaa, pippuria

Granaattiomena-vehnäolutvinegrette:

1 granaattiomenan siemenet ja mehu
1 dl vehnäolutta
2 rkl ruokosokeria
1 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Sekoita vuohenjuuston marinadi ja marinoi vuohenjuustoa yön yli. Pese ja revi salaatti ja jaa se lautasille. Pyyhi juustosta ylimääräinen marinadi, viipaloi vuohenjuusto noin sentin paksuisiksi kiekoiksi ja grillaa ne kuumalla parilalla öljyssä.

Asettele juusto lautasille salaatin päälle. Voit pirskotella marinadia myös salaattiin ja laittaa marinadin mangonpalat salaatin joukkoon. Pirskottele lopuksi granaattiomena-vehnäolutvinegretteä annoksen päälle ja tarjoa heti.

Vinegretten valmistus: Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Tarkista maku. Vinegrette säilyy jääkaapissa noin viikon.

Juomasuositus: raikas vehnäolut

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat