Mainos

Humanismin käsi -palkinto Klaus Härölle

Viitasaaren elokuvaviikon jakama Humanismin käsi on myönnetty Klaus Härölle humanististen arvojen edistämisestä elokuvassa Äideistä parhain.

Viitasaaren elokuvaviikon kunniapalkinto Humanismin käsi on tänä vuonna päätetty antaa Klaus Härölle ohjauksesta elokuvassa Äideistä parhain. Tunnustus julkistettiin tänään Viitasaarella.

Viitasaaren elokuvaviikko myöntää vuosittain kunniapalkinnon henkilölle, joka uuden kotimaisen elokuvan välityksellä on edistänyt humanistisia ja ihmisläheisiä arvoja taiteellisesti laadukkaalla työllään.

Humanismin käsiä on jaettu vuodesta 1980 lähtien. Viime vuonna sen sai Liisa Helminen elokuvasta Pelikaanimies.

Palkitsemisperustelujen mukaan Härö osoitti jo esikoiselokuvassaan Näkymätön Elina taitonsa lapsinäyttelijöiden ohjaajana. Elokuvassa Äideistä parhain hän on toteuttanut saman vaikean tehtävän kuvauksessaan Ruotsiin lähetetyn sotalapsen kohtaloista.

Erinomaisen näyttelijätyön ja kaikkien osatekijöiden ammattitaidon tuella Äideistä parhain on hallittu kokonaisuus ja syvästi koskettava tilinteko lähihistoriamme kernaasti unohdetusta vaiheesta.

Kunniapalkinnon lisäksi elokuvaviikko palkitsi erikoiskunniakirjalla ohjaaja-käsikirjoittaja Aki Kaurismäen humanistisesta panoksesta ja taiteellisesti korkeatasoisesta työstä.

Viitasaaren elokuvaviikon kunniapalkintotoimikunnassa ovat edustettuina keskeisimmät elokuva-alan yhteisöt: Valtion elokuvataidetoimikunta, Suomen elokuvasäätiö, Suomen elokuva-arkisto, Suomen filmikamari, Suomen arvostelijain liitto, Suomen elokuva- ja videotyöntekijät ja Suomen elokuvatoimistojen liitto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.