Mainos

Humalassa töihin tullut syyttäjä sai potkut

Pitkähkön uran tehnyt Lapin kihlakunnansyyttäjä on irtisanottu virastaan.

Syyttäjän epäillään tulleen humalassa töihin viime viikon torstaina. Mies oli saanut jo viime kesäkuussa apulaisvaltakunnansyyttäjältä varoituksen rattijuopumuksesta käryämisen johdosta. Humalassa autoilu ja sitä seurannut ulosajo tapahtui toissa vuoden marraskuussa.

Irtisanomiseen johtanut tapahtumasarja alkoi, kun kaksi virkamiestä kiinnitti huomiota syyttäjän kuntoon. Syyttäjä kieltäytyi puhalluskokeesta, minkä jälkeen hän sai määräyksen poistua työpaikalta.

- Syyksi hän ilmoitti, että hän piti tilannetta nöyryyttävänä, valtakunnansyyttänviraston päätöksessä kerrotaan.

Irtisanottu syyttäjä on kieltänyt olleensa alkoholin vaikutuksen alaisena kyseisenä päivänä. Kuulemisen yhteydessä mies oli tuonut esille hoitamiensa juttujen aikaansaaman stressin. Lapin syyttäviraston mukaan jutut ovat kuitenkin olleet tavanomaisia rikosasioita.

Päätöksen mukaan hyväksyttäviä syitä syyttäjän käyttäytymiselle ei ole esitetty ja teot kokonaisuudessaan osoittavat, että mies on soveltumaton syyttäjäksi, eikä hänen virkaansa voida jatkaa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän sijaisena toimivan valtionsyyttäjän Jarmo Rautakosken mukaan virkamiehen irtisanominen vaatii erittäin painavia syitä. Virkamieslaki edellyttää syyttäjältä keskimääräistä suurempaa asianmukaisuutta ja nuhteettomuutta myös vapaa-aikana.

- Arvioinnissa tulee ottaa huomioon, että syyttäjän tuli mainittuna päivänä osallistua vangitsemisoikeudenkäyntiin.

Merkityn vangitsemisoikeudenkäynnin hoiti toinen Lapin syyttäjänviraston syyttäjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.