Mainos

Humalaisten uimahypyt harmina Aurajoella

Turussa riesana ovat kesäisin tilanteet, jossa joku on hypännyt uimaan kaupungin keskustan halki virtaavaan Aurajokeen. Hauskuus on loppunut lyhyeen, kun uimari ei olekaan päässyt omin voimin joesta ylös.

Viime kesänä pelastuslaitos sai noin 50 kertaa hälytyksen Aurajokeen joutuneesta ihmisestä. Sukellustoiminnasta vastaavan palomestari Marko Rostedtin mukaan suurin osa heistä oli päihtyneitä. Etenkin lämpimillä ilmoilla jotkut saavat päähänpiston hypätä jokeen huvin vuoksi.

Hälytyksen tullen asia ei enää ole leikkiä. Hätäkeskus lähettää paikalle muun muassa kaksi paloautoa miehistöineen, sukeltajia, ambulanssin ja lääkintähelikopterin.

- Ja tässä puhutaan monesti vain yhden humalaisen törttöilystä, Rostedt huomauttaa.

Vuosittain keskimäärin 2-3 ihmistä hukkuu Aurajokeen. Jotkut pelastetuista selviävät säikähdyksellä, mutta päihtyneet saatetaan oman turvallisuutensa vuoksi viedä putkaan selviämään.

Rostedt muistuttaa, että pelkkä hyppy jokeen voi aiheuttaa elinikäisen vammautumisen, jos hyppääjä esimerkiksi syöksyy veteen pää edellä.

- Aurajoki on enimmilläänkin vain noin neljä metriä syvä. Lisäksi joessa on kaikenlaista romua, kuten sinne heitettyjä polkupyöriä ja puistonpenkkejä.

Uimareissusta Aurajokeen voi myös seurata sakkorangaistus järjestyslain nojalla.

- Tänä vuonna näitä tapauksia ei vielä onneksi ole valtavan paljoa ollut, toteaa komisario Raimo Erkkilä Turun poliisista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.