Mainos

Humalaiset työllistivät poliisia Porin Jazzeilla

Porin poliisilla oli jazzviikonlopun aikana hälytystehtäviä 234 kappaletta perjantain klo 12.00 ja sunnuntain klo 12.00 välisenä aikana. Normaalisti tehtäviä on viikonloppuna 100-150.

Vakavia rikoksia ei jazzfestivaalin aikana tapahtunut ja rikosilmoitusten määrä on normaalin viikonlopun tasoa. Poliisin hälytystehtävät koskivat häiriökäyttäytymisiä, sammuneita, tappeluja, metelöintiä, kotihälytyksiä, liikennevalvontaa ja -ohjausta. Suurin osa häiriökäyttäytymisistä selvitettiin paikanpäällä ja tilanteet saatiin rauhoitettua ilman jälkiselvittelyjä eli rikosilmoituksia ja kiinniottoja.

Ilmiönä poliisia työllistivät humalaiset, jotka hyppivät Kokemäenjokeen. Heistä osa tuotiin putkaan rauhoittumaan.

Rikosilmoituksia tehtiin viikonlopun aikana yhteensä 95 kpl. Rikosilmoitusten aiheina olivat mm. pahoinpitelyt (12 kpl), varkausrikokset (21 kpl), vahingonteot (9), liikennevahingot (9) ja ainoastaan yksi rattijuopumus, vaikka autoilijoita, moottoripyöräilijöitä, mopoilijoita ja veneilijöitä puhallutettiin viikonlopun aikana useita satoja.

Poliisi toi putkaan 31 henkilöä lähinnä voimakkaan humalatilan ja/tai häiriökäyttäytymisen takia.

Rikoksista epäiltyinä oli Porin poliisivankilassa kiinniotettuna seitsemän henkilöä pakkokeinolain perusteella.

22 kärähti huumeista

Porin Jazzin huumevalvonnassa paljastettiin 22 henkilön huumerikokset. Käyttäjien hallusta takavarikoitiin käyttövälineiden lisäksi vähäisiä määriä huumausaineita; mm. kannabista (marihuanaa ja hasista), amfetamiinia ja kokaiinia. Rikoksiin epäillyistä oli miehiä 17 ja naisia 5. Huumausainerikoksista ensi kertaa kiinnijääneitä oli 7 henkilöä (yksi alle 18-vuotias).

Suurin osa kiinni jääneitä pääsi heti kuulustelujen jälkeen vapaaksi. Muutamia henkilöitä kuitenkin pidätettiin huumekaupoista epäiltynä ja poliisin rikostutkinta näiden osalta edelleen jatkuu.

Noin kuukautta aikaisemmin RMJ-tapahtumassa paljastui 72 henkilön huumausainerikokset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.