Mainos

"Humalaiset henkirikoksen tekijät päihdehoitoon"

Asiantuntija ehdottaa päihdeongelmaisille väkivaltarikollisille lääkehoitoa ja siihen suostuville aiempaa vapautumista vankilasta.

Vanhan Vaasan sairaalan johtava lääkäri Markku Eronen on sitä mieltä, ettäantabus-hoito pitäisi kohdistaa niihin, jotka ovat uusineet henkirikoksia humalassa. Antabusta saaneelle tulee voimakas pahoinvointikohtaus, jos hän juo alkoholia.

- Meillä on ihmisiä, jotka ovat tehneet kolmekin henkirikosta. Eikä taustalla ole muuta vakavaa psyykkistä häiriötä kuin todella paha alkoholismi, johon yhdistyy impulsiivinen käyttäytyminen, oikeuspsykiatrina työskentelevä Eronen sanoo.

Hän tarjoaisi houkuttimeksi lääkehoitoon suostuville aiempaa vapautumista vankilasta.

- Jos pääset aiemmin pois vankilasta, kun käyt säännöllisesti valvotusti ottamassa antabusta, ei tämä nyt niin hirveästi ihmistä rajoita. Onko se joku ihmisoikeus, että saa läträtä vapaasti viinan kanssa ja riehua, Eronen pohtii.

Suurin osa suomalaisista henkirikoksista tehdään humalassa. Oikeusministeriön työryhmä pohtii alkuvuodesta, miten elinkautisvankien uusimisriskiä voitaisiin ehkäistä. Se ottaa kantaa myös velvoittavaan päihdehoitoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.