Mainos

Humalainen tähtäsi kuorma-autolla poliisin päälle, kaveri tekstaili: "Åiiikkimattoo nut meno jarkuu"

Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytetään parhaillaan humalaista, myös lääkkeitä nauttinutta kuorma-auton kuljettajaa poliisin murhayrityksestä. Vieressä istunut humalainen kaveri kirjoitti kavereille sekavan tekstiviestin takaa-ajosta. Tapahtumista uutisoi Aamulehti.

Tapahtumat alkoivat huhtikuun 10. päivä Tampereella, kun humalaiset miehet anastivat kuorma-auton sumuttamalla joko kaasusumutetta tai deodoranttia auton kuljettajan silmille. Poliisipartiot yrittivät pysäyttää varastettua autoa useaan kertaa Tampereella ja Valkeakoskella. 

Syyttäjän mukaan ensimmäisessä pysäytysyrityksessä kuljettaja syyllistyi murhan yritykseen, koska poliisi ehti vain täpärästi peruuttaa pois auton tieltä.

Kuljettaja, vuonna 1993 syntynyt, oli vähintään 1,13 promillen humalassa. Lisäksi hän oli nauttinut bentsodiatsepiineihin kuuluvaa lääkeainetta. 

Kuljettaja ei ollut ainoa vahvasti päihtynyt autossa. Takaa-ajon aikana kyydissä ollut, vuonna 1993 syntynyt mies lähetti tekstiviestin kaverilleen: "Linnaab 4 ppartioo pemraä åiiikkimattoo nut meno jarkuu." 

Mies saattoi viestillään haluta kertoa, että hän joutunee linnaan, mutta sitä ennen meno jatkuu neljästä poliisipartiosta ja piikkimatosta huolimatta. Kuulusteluissa hän ei itse muistanut viestin lähettämistä.

Kun kuorma-auto lopulta saatiin pysäytettyä, se romuttui pahoin, mun muassa auton hytti irtosi. Humalaisilla oli onnea: kukaan kyydissä olleista neljästä miehestä ei loukkaantunut vakavasti. 

Ensimmäistä lausetta on korjattu klo 19.47: Kuljettajaa syytetään poliisin murhayrityksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.