Mainos

Humalainen seisoi auton katolla traagisin seurauksin - kuskille sakkoja

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut päiväsakkoja naiselle, joka kuljetti autoa kolmen henkilön seisoessa ajoneuvon katolla.

Hovioikeus tuomitsi vuonna 1994 syntyneen naisen vammantuottamuksesta päiväsakkoihin, sillä yksi autolla seisoneista humalaisista tippui kyydistä ja loukkasi päänsä vakavasti. Traagiset tapahtumat sattuivat Kalajoella heinäkuussa 2012.

Nainen oli kuljettanut kolmikkoa yhteensä noin 500-1000 metrin matkan ennen kuin vuonna 1990 syntynyt mies tippui katolta auton kääntyessä vasemmalle. Todistajan mukaan tämä oli seisonut ja kaksi muuta istuneet.

Iskeytyessään asfaltille mies sai muun muassa kallonmurtuman, aivoverenvuodon ja keuhkoruhjeen.

"En tiennyt, että mies seisoo"

Hovioikeuden mukaan nainen oli vastuussa miehen saamista vammoista, koska hän rikkoi tietoisesti liikennesääntöjä. Lisäksi naisen olisi pitänyt ymmärtää, että mies saattaa ajon aikana tippua katolta ja saada vakavia vammoja.

Lisäksi nainen olisi voinut hyvin toimia toisinkin, eli kieltäytyä kuljettamasta autoa, kun sen katolla oli ihmisiä.

Nainen itse oli oikeudessa sitä mieltä, että mies oli häntä enemmän vastuussa tapahtuneesta, sillä hän halusi seisoa vahvassa humalatilassa liikkuvan auton katolla. Lisäksi nainen oli ajanut hyvin hiljaa, noin 10-15 kilometrin tuntivauhtia.

Hän ei ollut myöskään tiennyt, että yksi miehistä seisoo katolla. Lisäksi hän vetosi siihen, että oli tapahtumahetkellä vain 18-vuotias, eli elämänkokemukseltaan ja ajotaidoiltaan hyvin kokematon.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi naiselle vammantuottamuksesta 50 päiväsakkoa, mikä hänen tuloillaan tarkoittaa 300 euroa. Aiemmin Ylivieska-Raahen käräjäoikeus katsoi naisen syyllistyneen törkeään vammantuottamukseen ja hänelle määrättiin 80 päiväsakkoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.