Mainos

Humalainen ammuskeli poliisia kohti - karkuun taksilla

Päihtyneen miehen ammuskeluharjoitukset ovat vieneet tämän poliisin käsiin Urjalassa eteläisellä Pirkanmaalla. Ennen kiinni joutumistaan mies ampui kohti poliiseja. Kukaan ei loukkaantunut, mutta tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

- Yksi neljästä poliisista oli suurimmassa vaarassa. Luodit ovat menneet läheltä, mutta ohi, kertoo rikoskomisario Eero Marttila keskusrikospoliisin Tampereen yksiköstä.

Marttilan mukaan tapahtumasarja alkoi eilen alkuillasta. Maaseudulla yksikseen asuva, hieman yli 60-vuotias mies ryhtyi pihaltaan ammuskelemaan viereiselle pellolle päin.

- Vaikuttaa siltä, että hän ammuskeli tarkkuutta ja tähtäsi johonkin kiveen tai sen kaltaiseen kohteeseen. Lähistöllä asuvat tai liikkuvat ihmiset kiinnittivät ampumiseen huomiota, kertoo Marttila.

Poliisien ehtiessä paikalle mies oli jo lopettanut itsekseen ammuskelun. Hän tähtäsi kuitenkin kohti poliiseja ja ampui 6-7 laukausta. Poliisi ei käyttänyt asetta.

Epäilty lähti taksin kyydissä

Paikalle lähetettyjen neljän poliisin voimin ei aseen kanssa heilunutta miestä saatu kiinni heti pihalla. Mies lähti matkaan jo aiemmin tilaamansa taksin kyydissä. Poliisi tavoitti kuitenkin taksin pian ja otti miehen kiinni.

Ampujan talosta löytyi viisi luvallista ja yksi luvaton ase. Suurin osa niistä on metsästysaseita. Yksi on pistooli, jota mies Marttilan tietojen mukaan käytti poliiseja vastaan.

- Mitä ilmeisimmin mies tiesi, että hän on poliisien kanssa tekemisissä, toteaa Marttila.

Pelkkä pellolle päin ammuskelu olisi Marttilan mukaan johtanut todennäköisesti aselupien perumiseen, mutta tuskin muihin seuraamuksiin. Ampuminen tutkitaan kuitenkin murhan yrityksenä, kun kohteena on virantoimituksessa oleva poliisia.

- Kyllähän poliisi aseeseen törmää usein, mutta kovin tavallista ei ole, että se päättyy poliisia kohti ampumiseen. Yleensä tilanteet laukeavat muulla tavoin, kertoo Marttila.

Epäilty on pidätettynä Tampereella. Marttilan mukaan tutkinta on vielä melko alkuvaiheessaan, koska miestä ei päihtymyksensä vuoksi voitu kuulustella kovin pian.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja