Mainos

Hulvattomia tarinoita matkaoppailta, osa 2: Kun juhlinta menee yli

Suomalaiset ovat tunnetusti reissukansaa, mutta joskus homma menee matkakohteessa överiksi. Helmi julkaisee juttusarjan, jossa suomalaiset matkaoppaat kertovat pakettimatkustajille etelänlomalla tapahtuneita kommelluksia.

Toisinaan matkaoppaat saavat hotellista puhelinsoittoja, joissa pyydetään apua humalaisten tai muuten liian äänekkäiden asiakkaiden rauhoittamiseen.

Humalainen miespoppoo

Sain hotellin respasta huolestuneen puhelinsoiton, jonka mukaan hotellissa majoittuvat matkustajamme olivat kovassa humalassa. Kyseessä oli keski-ikäinen miesporukka, joilla oli hotellihuone maantasolla ja huoneen yhteydessä uima-altaalle suunnattu maaparveke. Hotellin henkilökunta pyysi meitä rauhoittelemaan tilannetta, sillä altaalla oli paljon lapsiperheitä.

Miehet makasivat puoli-ilkosillaan maaparvekkeellaan ja juttelivat epäsäädyllisiä juttuja suureen ääneen. Menin yhdessä kollegani kanssa rauhoittamaan tilannetta, mutta huoneessa tilanne kärjistyi entisestään, kun miehet ryhtyivät kopeloimaan kollegani takamusta ”sulla on hyvä perse” kommenttien kera.

Lopulta paikalle tuli myös miespuolinen hotellinedustaja, jonka kanssa teimme miehille selväksi, että he selvittävät päänsä hotellihuoneen sisällä ja opettelevat käyttäytymään tai joutuvat lähtemään hotellista välittömästi. Kyseessä oli ensimmäinen ja viimeinen varoitus.

Yksinmatkustava Tapio

Oma ryhmänsä ovat yksinmatkustavat miesasiakkaat, jotka ovat yleensä myös varanneet matkansa pienessä hiprakassa. Yleensä homma alkaa siitä, että matkustajalla on jo lentokentällä matkatavarat hukassa.

Odottelimme Kanarian lentokentällä turhaan Tapio-nimistä* matkustajaa, jonka olisi lennon jälkeen pitänyt osata kylttejä seuraamalla saapua matkustajille varattuun bussikuljetukseen. Saimme kuitenkin tiedon, että Tapio oli saapunut lennolla matkakohteeseen.

Hetken odoteltuamme soi puhelin, ja langan toisessa päässä oli Tapio: ”Olen jo täällä taksissa, miten saisin ostettua toisen viikon, kun tämä vaikuttaa niin hyvältä”. Silloin huokaisin jo mielessäni, että voi kun selvittäisiin ensin tästä ensimmäisestä viikosta.

Tapio otti tavakseen soitella oppaiden puhelimeen säännöllisesti, toisinaan tunnin välein vain kertoakseen miten hänellä menee. Lopulta myös huolestunut vaimo koti-Suomesta alkoi soitella meille ja tiedustella miehensä vointia. Tapio vietti koko viikon aika tukevassa humalassa ja laittoi hotellihuoneensa niin pahaan kuntoon, etteivät hotellin siivoojatkaan pystyneet siivoamaan miehen jälkiä.

Viimeisenä iltana oppaat tyhjensivät Tapion hotellihuoneen alkoholijuomista, jotta mies olisi lähtöpäivänä siinä kunnossa, että hänet voitiin ottaa lentokoneeseen. Pelkäsimme oppaiden kanssa todenteolla, ettei Tapio pystyisi kovalta humalatilaltaan matkustamaan. Miehen kaikki vaatteetkin olivat aivan säädyttömässä kunnossa. Lähtöpäivän aamuna Tapio oli kuitenkin skarpannut. Vastassamme oli puhtaaseen pukuun pukeutunut mies, joka kantoi reippaanoloisesti ruskeaa matkalaukkua.

*Matkustajien nimet on muutettu


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.