Mainos

"Hullut" muurahaiset tuhoavat kaikki sähkölaitteet tieltään - Jopa Nasa huolissaan

Miljoonat pienet "hulluiksi" tituleeratut muurahaiset lisääntyvät Teksasissa. Muurahaisten alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa.

Kyseiset mönkijät pitävät brittilehti Daily Mailin mukaan tietokoneista ja kaikenlaisista sähkövempaimista, jotka pitävät nykymaailman liikkeellä. Samalla ne tuhoavat laitteita.

Muurahaiset eivät kuitenkaan pidä sähkölaitteita tai johtoja ruokanaan. Ymmällään olevat tiedemiehet ovat todenneet, että Teksasin oudot muurahaiset yksinkertaisesti tuntuvat pitävän sähkölaitteiden tuottamasta lämmöstä, magneettikentistä tai niiden aiheuttamasta äänestä.

Muurahaislaumat kuitenkin aiheuttavat samalla laitteissa mm oikosulkuja ja monia muita ongelmia.Oudosti käyttäytyvät muurahaiset ovat myös mm. laukaisseet palohälytyksiä.

Daily Mail kertoo jopa Nasan olevan huolissaan punertavan ruskeista pienistä muurahaisista, joita saattaa päätyä Houstonin avaruuskeskukseen. Venäläiset puolestaan ovat niin huolissaan tilanteesta, että soittivat varmistaakseen, että kansainvälinen ISS avaruusasema on turvassa.

Muurahaisia kutsutaan hulluiksi, sillä ne vain parveilevat sattumanvaraisesti eri suuntiin. Muurahaisyhdyskuntien on havaittu leviävän noin puolen mailin verran vuodessa.

Tällä hetkellä hullut muurahaiset ovat käytännössä tuhoamattomia, sillä useimmat muurahaismyrkyt eivät tehoa niihin.

Teksasin yliopiston tutkijat uskovat, että hullujen muurahaisten lähimmät sukulaiset löytyvät Kolumbiasta, Karibialta ja Floridasta. Ne ovat saattaneet päätyä Teksasiin Houstonin satamaan saapuneiden laivojen mukana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.