Hullut hamstraajat -juontaja Aggie MacKenzie: Siisti koti antaa energiaa!

Sillä siisti -ohjelmasta tuttu siivousguru Aggie MacKenzie on tehnyt uuden aluevaltauksen Hullut hamstraajat -ohjelman juontajana. Siisteyden nimeen vannova nainen kertoo, miksi sinunkin kannattaa pitää kotisi järjestyksessä. Hullut hamstraajat alkaa AVA-kanavalla 11.11.2013.

Aggie MacKenzie suosittelee aloittamaan siivouksen pienin askelin, jos kotisi on vaarassa jäädä piiloon tavaravuoren alle. Urakka on tuhoon tuomittu, jos pyrit järjestämään kaiken kerralla, mutta se ei tunnu liian suurelta, kun aloitat pienestä makuuhuoneesta, kylpyhuoneesta tai vaikka sotkuisesta nurkasta.

– Heitä surutta menemään niin paljon tavaraa kuin suinkin pystyt. Jos et rakasta, tarvitse tai käytä sitä, hankkiudu siitä eroon. Saatat kuulla päässäsi äänen, joka pohtii, josko kuitenkin tarvitsisit tavaraa joskus tulevaisuudessa. No, ehkä tarvitset, ehkä et. Luultavasti kuitenkaan et, jos et ole käyttänyt sitä tähänkään asti.

Säilytämme jopa tietämättämme keittiön kaapeissa paljon tavaraa, jolla ei ole mitään käyttöä.

– Luulemme, että säilykkeet ovat vielä käyttökelpoisia, kun todellisuudessa ne menivätkin vanhaksi kaksi vuotta sitten. Senkun heität kaiken menemään.

Äiti ei ole siivooja

Helpoin ratkaisu siivoamista vihaavalle on MacKenzien mukaan hankkia siivooja. Jos siihen ei ole varaa, pitää kääntyä asuinkumppanin puoleen.

– Jos et asu yksin, kaikkien asuinkumppaneiden tulee kantaa kortensa kekoon. Siivoamista ei saa jättää yhden henkilön harteille, vaan kaikkien tulee hoitaa kodin askareita yhtä lailla. Jos olet perheenäiti, älä alistu sinulle tarjottuun siivoojan rooliin. Sinä et yksin sotke taloa, joten ei ole sinun vastuullasi myöskään siivota sitä yksin.

Siivoaminen sujuu MacKenzien mukaan yllättävän helposti, kun tavarat eivät loju ympäriinsä.

– Kun pinnat ovat tavaravapaita alueita, niiden siivoaminen on mutkatonta.

MacKenzie uskoo, että jo pienen alueen järjestäminen antaa niin paljon energiaa, että järjestämistä haluaa jatkaa. Kun tulokset näkee silmiensä edessä, ei huvitakaan jäädä asumaan sotkun keskelle. Myös siivoamista helpottaa se, että kotia ei koskaan päästetä kaaostilaan.

– Sotkun järjestäminen saa meidät jopa näkemään itsemme ja elämämme paremmassa valossa. Se antaa hirvittävästi energiaa ja on suorastaan terapeuttista.

Hullut hamstraajat alkaa AVA-kanavalla maanataina 11.11.

Lue myös:

Maaret Tiensuu/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja