Mainos

Hullunlehmäntautia Sloveniassa?

Sloveniassa epäillään hullunlehmäntautia. Suu- ja sorkkataudista toipuvaa Englantia ravistelee uusi sikasairaus.

Alustavien testien mukaan Sloveniasta on löytynyt hullunlehmäntautia. Slovenian eläinlääketieteellinen instituutti tutki BSE-epäiltyä nautaa, ja testit osoittautuivat positiivisiksi.

Epäilty, viisivuotias nauta, oli kärsinyt lääkärien mukaan hermostollisista oireista, ruokahaluttomuudesta, eikä se hallinnut liikkeitään kunnolla.

Lopulliset testit tehdään Sveitsissä, tulos selviää ensi viikon alussa. Mikäli tulos vahvistetaan, kyseessä on ensimmäinen tautitapaus Sloveniassa.

- Myös Ruotsissa on teurastettu yksi nauta jatkotutkimuksia varten. Viranomaisten mukaan on kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että eläimellä olisi hullunlehmäntauti, sillä se oli varsin nuori yksilö. Tulokset saataneen ensi viikolla.

Sikasairaus uhkaa levitä maailmalle

Uusi, tappava sikasairaus uhkaa levitä Euroopasta muualle maailmaan.

YK:n maatalous- ja elintarvikejärjestön FAO:n mukaan etenkin Aasian ja Latinalaisen Amerikan maiden, joissa sikakarjan kasvatus on mittavaa, tulee olla erityisen varovaisia tuontikarjan suhteen.

Sikoihin herkästi tarttuva ja tappava PMSW-sairaus on tartuttanut jo 40 prosenttia Englannin sikakarjasta. PMSW:n (Multi-systematic Wasting Syndrome) pelätään tappavan maassa vielä tuhansia sikoja.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.