Mainos

Hullun lehmän tauti puhuttaa EU-parlamenttia

Hullun lehmän taudin aiheuttama kriisi Euroopan unionissa hallitsee tänään Strasbourgissa alkanutta EU-parlamentin istuntoviikkoa. Parlamentti käsittelee erityisen tutkintavaliokunnan asiaa koskevaa mietintöä tiistaina ja äänestää komissiota vastaan tehdystä epäluottamusesityksestä torstaina.

Huomista keskustelua on etukäteen luonnehdittu komission puheenjohtajan Jacques Santerin toimikauden vaikeimmaksi poliittiseksi testiksi. Epäluottamus ei saa riittävästi kannatusta, mutta parlamentilla on halu pitää komissio asiassa varsin lyhyen liekanarun päässä.

Santer selostaa parlamentille komission tähänastisia toimia sen jälkeen kun tutkimusvaliokunnan mietintö on esitelty. Valiokunta arvioi komission asettaneen naudanlihamarkkinat ihmisten terveyden edelle. Mietinnön mukaan komissio on lisäksi laiminlyönyt riittävien varotoimien toteuttamisen ja antanut harhaanjohtavaa tietoa.

Hemilä: Britit tekivät suurimmat virheet

Maatalousministeri Kalevi Hemilän mukaan Britannian viranomaiset tekivät suurimmat virheet ns. hullun lehmän taudin kriisissä eikä suinkaan EU:n komissio.

Hemilä sanoi tänään EU:n maatalousministerien kokouksen yhteydessä, että Britannia pääsee aika vähällä EU:n parlamentin tutkimuskomitean laatimassa selonteossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.