Mainos

Hullun lehmän tapauksia taas Ranskassa

Ranskassa on jälleen tullut ilmi 7 uutta hullun lehmän tautitapausta. Kaikkiaan sairastuneita eläimiä on tänä vuonna löydetty jo lähes 80. Viime vuonna sairastuneita eläimiä löydettiin 30.

Naudanlihan kulutus on laskenut Ranskassa rajusti, noin 30 prosenttia muutamassa päivässä. Ranskalaiset kuluttajat ovat säikähtäneet kun on käynyt ilmi, että kauppoihin on päässyt ainakin kahdeksan tonnia hullun lehmän tautia sairastaneen naudan lihaa, joka on mahdollisesti BSE-saastunutta.

Kolme ranskalaista kauppaketjua arvelee olevansa riskiryhmässä ja ne ovat vetäneet naudanlihatuotteensa markkinoilta. Nämä liikkeet saivat selville, että niihin on toimitettu lihaa tilalta, jolla on todettu hullunlehmäntautia. Ranskan hallitus ilmoitti eilen, että tutkinnassa on kymmenen eri liha-alan firmaa, jotka ovat saattaneet ostaa naudanlihaa saastuneesta lihaerästä. Lisäksi kolme ranskalaista kauppaketjua on vetänyt naudanlihatuotteensa myynnistä.

Ainakaan vielä EU-maat eivät ole ryhtyneet vaatimaan naudanlihantuonnin rajoittamista Ranskasta. Hullunlehmän taudin vuoksi lihan myynti muihin EU-maihin on kielletty Portugalista. Tuontia Britanniasta on vapautettu, mutta kaikkia rajoituksia ei ole vielä purettu

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.