Mainos

Huligaanit vaarantavat Englannin EM-kisat

Euroopan jalkapalloliitto Uefa uhkaa sulkea Englannin EM-turnauksesta, jos kahden viime päivän huliganismi toistuu vielä jatkossa. Uefan hallitus kokoontui hätäkokoukseen ennen illan ottelua Norja-Jugoslavia.

Jalkapallohuliganismi uhkaa EM-kisoja

Uefan hallitus vetosi myös Britannian hallitukseen, jotta se estäisi huligaanien matkustamisen Belgiaan ja Hollantiin turnauksen aikana. Uefan puheenjohtaja Lennart Johansson mainitsi, että Englannin joukkue saatetaan heittää ulos turnauksesta, jos väkivaltaisuudet jatkuvat. -Ongelmat eivät ole yllätys Britannian hallitukselle tai Uefalle. Mikään ei ole muuttunut, emmekä me voi enää hyväksyä tätä kauempaa. Tämä ei voi jatkua, se tappaa jalkapalloilun, Johansson sanoi.

Johanssonin mukaan englantilaiset huligaanit ovat häpeäksi maalleen ja vahingoksi maajoukkueelle. -Kahden viime vuorokauden tapahtumat ovat jättäneet arven. Tällainen ei saa jatkua. Euro-2000:n on määrä olla eurooppalaisen jalkapalloilun juhla, eikä pienen englantilaisten kannattajien vähemmistön voi sallia aiheuttaa tällaista hävitystä, Johansson sanoi.

Yli 200 jalkapallohuligaania joutui rautoihin Brysselissä

Johansson vaati, että Britannian hallitus puuttuu näiden nk. kannattajien matkusteluun ulkomaille. -Emme voi sallia, että pieni ryhmä pilaa todellisilta kannattajilta koko turnauksen, Johansson sanoi. Johansson mainitsi, että muiden maiden viranomaiset ovat puuttuneet ilmiöön. -Pyydämme, että myös Britannian hallitus tekee tarvittavat toimet mahdollisimman pian.

Yli 900 kannattajaa, heistä useimmat brittejä, pidätettiin eilen ja toissapäivänä sen jälkeen, kun Englannin ja Saksan kannattajat ottivat yhteen ja tappelivat paikallisia asukkaita vastaan Brysselissä ja pelipaikalla Charleroissa. Belgia hääti maasta 390 englantilaista ja 13 saksalaista lauantaina.

Britannian hallitus puolustautuu

Britannian sisäministerin Jack Straw n mukaan mukaan hallitus ei olisi voinut estää EM-kisoissa syntyneitä mellakoita. Hänen mukaansa ensimmäiset 200 englantilaisfania, jotka Belgian viranomaiset lähettivät kotiin, eivät olleet aiemmin syyllistyneet jalkapallohuliganismiin. Näin ollen heidän lähtöään EM-turnaukseen ei siis voitu estää.


(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.