Mainos

Hukkuneiden määrä väheni

Eniten ihmisiä hukkui Lapin läänissä ja vähiten Etelä-Suomen läänissä. Yhteensä viime vuonna hukkui 191 ihmistä eli 47 vähemmän kuin edellisvuonna. Hukkuneiden määrä oli lisäksi vuosisadan toiseksi alin. Vuonna 1996 nimittäin hukkui vieläkin vähemmän ihmisiä eli 144.

Miehiä hukkui viime vuonna 178 ja naisia 13. Lapsia näistä oli 11. Uidessa hukkui 29 ihmistä eli 50 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Kevätjäihin hukkui 17 ja syysjäihin 19 ihmistä eli suunnilleen sama määrä kuin edellisvuonna. Vesiliikenteessä kuitenkin hukkui 89, mikä on 23 enemmän kuin edellisvuonna. Eniten ihmisiä hukkui Lapin läänissä ja vähiten Etelä-Suomen läänissä. Lapissa hukkui 12 ja Etelä-Suomessa 2 ihmistä 100 000 asukasta kohti.

Viime kesänä hukkui kolmen kesäkuukauden aikana eri puolilla maata yhteensä 97 ihmistä, kun edellisenä vuonna määrä oli peräti 145. Uimaopetus- ja hengenpelastusliitto arvioi, että pelkästään pelastusliivien käyttö olisi pelastanut heistä viitisenkymmentä. Tuoreen tutkimuksen mukaan 64 prosenttia suomalaisista on uimataitoisia, 30 prosenttia osaa uida jonkin verran ja täysin uimataidottomia on 6 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.