Mainos

Hukkuneiden määrä laski hieman

Marraskuun loppuun mennessä hukkui tänä vuonna 163 ihmistä. Valtaosa uhreista oli miehiä.

Suomessa hukkui tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä 163 ihmistä. Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämistä ennakkotiedoista selviää, että hukkuneiden määrä on hieman vähentynyt viime vuodesta.

Uhreista 143 oli miehiä. Vesiliikenteessä hukkui 54 ihmistä ja uidessa 43. Jäihin hukkui 20 ihmistä, joista seitsemän viime kuukauden aikana.

Liitosta muistutetaan, että pintavesien jäähtyessä jää muodostuu epätasaisesti. Ensimmäiseksi jäätyvät rantavedet sekä lahdenpoukamat ja viimeiseksi ulapat ja virtaavat vedet.

Yksinään kulkevan ihmisen alla on oltava vähintään viisi senttimetriä teräsjäätä. Moottorikelkka vaatii koko ajoreitille vähintään 15 senttiä. Autolla suositellaan ajettavan vain merkityillä reiteillä.

Jäällä kulkijan vähimmäisvarusteena Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto pitää jäänaskaleita, jotka ripustetaan kaulalle roikkumaan. Jään kestävyyden kokeilemiseen tarvitaan metallipäinen keppi. Samoin mukaan on hyvä ottaa kelluttavaksi pakattu selkäreppu sekä vesitiiviisti muovikasseihin pakatut kuivat alusvaatteet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.