Mainos

Hukkumiskuolemat lisääntyneet

Hukkumiskuolemat ovat lisääntyneet Suomessa. Joulukuun alkuun mennessä oli hukkunut 188 ihmistä, mikä on parikymmentä enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

Jäihin hukkuu vuosittain 20:stä 30:een ihmistä.

- Tyypillinen tilanne on mielestäni se, että ihminen ei ota selvää olosuhteista. Lähdetään pimeällä jäälle liikkeelle, tuntemattomaan paikkaan, ja ei tiedetä olosuhteita ja sitten plumsahdetaan veteen, kertoo varapäällikkö Seppo Uitto Suomenlahden merivartioston johtokeskuksesta.

Hukkumistilastot koko vuodelta ovat synkkää luettavaa. - Luvuthan on hirveitä, koska yleensä me ollaan pyritty siihen, että tämän vuoden aikana päästäisiin 150 hukkuneen koko vuoden saldoon ja nyt me ollaan jo lähempänä kahtasataa. Se ei hyvältä tunnu, sanoo toiminnanjohtaja Reijo Vartia Uimaopetus- ja hengenpelastusliitosta.

- Kesällä näytti hyvältä, et me oltiin parikymmentä perässä viime vuotisia lukuja, jolloin päädyttiin noin 170 hukkuneeseen. Sitten kun alkoi tää syksy, niin jokaisena kuukautena on hukkumisluvut lisääntyneet, jatkaa Vartia.

Lämmin syksy pidensi veneilykautta, mikä osaltaan heijastuu hukkumistilastoihin. Alkutalvesta ongelmia on aiheuttanut jääpeitteen petollisuus etenkin merialueilla.

- Näyttää siltä, että saadaan taas perinteinen jäätalvi. Jäätyminen on nyt nopeaa näillä keleillä. Helsingin ja Tallinnan välinen merialue on ummessa, mutta tilanteet vaihtelevat nopeasti tällaisten myrkyisten säiden aikana. Tänä päivänä, kun kuljet kiinteällä jääalueella, se voi huomenna olla mennyttä, sanoo Uitto.

Vuosittain Suomenlahdella annetaan meripelastusapua noin kahdelletuhannelle ihmiselle.

(Seitsemän uutiset 30.12.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.