Mainos

Hukkumiskuolemat helposti estettävissä

Viisaasti vesillä kampanja painottaa, että hukkumiskuolemat olisivat estettävissä varustautumalla vesillä oikein.

Juhannukseen mennessä Suomessa oli hukkunut tänä vuonna 43 ihmistä, 14 vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Hukkuneiden määrä käy ilmi Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton keräämistä ennakkotiedoista.

Vesiliikenteessä oli kesäkuun 18. päivään mennessä kuitenkin hukkunut 18 suomalaista, yksi enemmän kuin viime vuonna. Uidessa hukkuneita oli kolme eli seitsemän vähemmän kuin viime vuonna. Juhannus on Suomen vesillä vaarallista aikaa. Pitkän ajan keskiarvo on 11 hukkunutta per juhannus. Kahtena viime juhannuksena hukkuneiden määrä on jäänyt kuuteen.

Viisaasti vesillä -kampanja painottaa juhannuksen alkaessa, että vesillä pitää varustautua oikein. Vaaratilanteet vesillä ja hukkumiskuolemat olisivat useimmiten helposti estettävissä. Hukkumisten tehokas ehkäisykeino on riittävä uimataito.

Suomalaisten uimataito on kuitenkin edelleen huono. Aikuisista ja kuudesluokkalaisista joka kolmas on uimataidoton. Myös pelkästään pelastusliivien käyttö olisi viime vuonna pelastanut todennäköisesti noin 40 veneilijän hengen. Alkoholi on Suomessa mukana yllättävän monessa hukkumisessa. Esimerkiksi keski-ikäisten ryhmässä jopa kahdeksan kymmenestä kesällä hukkuneesta on ollut humalassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.