Mainos

Hukkuiko Ari Saarilammi, miksi Risto löytyi punkkien syömänä? – MTV kokosi suomalaisten kovia kokemuksia Virosta

Tallinnassa kadonnut porilainen ay-aktiivi Ari Saarilammi ei suinkaan ole ainoa suomalainen, jonka matka eteläiseen naapuriin päättyy aivan toisin kuin oli kotona suunniteltu.

Viron tilastokeskuksen mukaan suomalaismatkailijat viettivät viime vuonna maassa miltei miljoona yötä. Suurimman osan matka sujuu suuremmitta kommelluksitta, mutta pelkästään tänä vuonna tragedioita on ollut useita.

Kaksi viikkoa sitten kadonnut Saarilammi on Viron poliisin mukaan todennäköisesti pudonnut mereen ja hukkunut. Saarilammin uskotaan pudonneen Tallinnan satamassa sijaitsevan Hotel Euroopan vieressä olevaan Amiraliteetin satama-altaaseen ja hukkuneen.

Saarilammia on etsitty altaasta, mutta tuloksetta.

Toukokuussa Saarenmaalla etsittiin suomalaista Ristoa. Vapun jälkeen alkanut matka päättyi hengenvaarallisella tavalla. Noin seitsemänkymppinen Risto katosi Kuressaaressa heti vapun jälkeen. Mies löytyi joutomaalta päivää myöhemmin. Risto oli löydettäessä erittäin huonossa kunnossa. Hänen jalassaan oli 3-5 käärmeenpuremaa ja jopa 40 punkkia. 

Muuganlahdelta Tallinnan itäpuolelta löydettiin lokakuun puolivälissä vene, missä oli kaksi kuolleeksi osoittautunutta suomalaismiestä.

Viron poliisin edustaja arvioi heti tuoreeltaan, että miehet olivat luultavasti kuolleet häkämyrkytykseen. Tämä paljastui myös tutkimusten jälkeen miesten kuolinsyyksi.

Tasoristeysturmia lahdenkin takana

Usein suomalaisten katoamisen tai kuoleman syynä on jollain tapaa ollut alkoholi – kuin myös väärään seuraan eksyminen. Onnettomuuksiakin sattuu.

Kaksi suomalaisnaista kuoli elokuun lopulla henkilöauton ja junan törmäyksessä Lounais-Virossa.

Onnettomuus sattui valvomattomassa ja puomittomassa tasoristeyksessä Suigun kylässä, noin 25 kilometrin päässä Pärnusta. Juna oli matkalla Tallinnasta Pärnuun.

Junan kuljettaja huomasi auton lähestyvän risteystä ja varoitti autoa useampaan kertaan torvea soittamalla. Kuljettaja yritti myös jarruttaa, mutta juna ei pysähtynyt riittävän nopeasti.

Törmäys oli niin raju, että 23- ja 26-vuotiaat naiset kuolivat autoon.

Miljoonaperijä löytyi hukkuneena Virussa

Kaksi venäjänvirolaista tuotiin muutama viikko sitten oikeuden eteen Tallinnassa. Miehet ryöstivät suomalaisomistajan ravintolan Pietarin maantiellä ja hakkasivat kuoliaaksi suomalaisen ravintolanomistajan ystävän vuonna 2003.

Vuoden 2014 syksyllä suomalainen miljoonaperijä löydettiin hukkuneena Virun uima-altaasta. Aluksi kuolemaa pidettiin luonnollisena, mutta poliisin tutkinta muuttui, kun huomattiin suomalaisen tilliltä kadonneen 1,6 miljoonaa euroa.

Viron poliisi vahvisti vuoden 2015 toukokuussa, että kuolema on ollut väkivaltainen. Tapauksessa pidätettiin suomalaisen virolainen lapsuudenystävä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.