Mainos

Huittisiin ehkä kultakaivos

Huittisten kaivos työllistäisi totetuessaan kolmisenkymmentä henkilöä.

Huittisiin avataan mahdollisesti kultakaivos. Kaivosyhtiö Polar Mining tutkii parhaillaan mahdollisuuksia Huittisten Jokisivussa.

- Olemme tekemässä kannattavuustarkasteluja, ja kesän aikana mahdollisesti voidaan tehdä myönteinen päätös, kertoo toimitusjohtaja Ingmar Haga.

Jos näkymät ovat hyvät, kaivos on Hagan mukaan mahdollista avata jo tämän vuoden syksyllä. Kaivosalue sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Huittisten keskustasta.

Huittisten kaivoksesta tulisi Hagan mukaan pienehkö eli se työllistäisi kolmisenkymmentä henkilöä. Paikan päällä louhittaisiin vain malmi, joka jatkaisi sitten matkaa yhtiön rikastamolle Vammalaan.

Toimitusjohtaja Hagan mukaan Polar MIning harkitsee myös Oriveden reilu vuosi sitten suljetun kultakaivoksen avaamista uudelleen. Oriveden kaivoksen sulkeuduttua myös Vammalan rikastamo on ollut käyttämättömänä.

-Haluamme palkata mahdollisimman paljon vanhoja työntekijöitä, hehän työn osaavat, sanoo Haga.

Polar Mining on australialaisen Dragon Mining -kaivosyhtiön tytäryhtiö. Yhtiö osti vuonna 2003 Outokumpu Oy:ltä Oriveden kaivoksen, Vammalan rikastamon sekä joukon lähinnä Suomessa sijaitsevia malminetsintäkohteita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.