Mainos

Huipputaitaja valmistuu ammattiin: Emeliinan haaveena tehdä suklaatöitä ammatikseen

Keväällä ylioppilaiden ohella valmistuu myös ammattiin monia nuoria. Valtakunnallisesti ammattiin valmistuvia ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen kuten ylioppilaat niputetaan kirjoitusten perusteella - mutta yhtenä mittarina voidaan käyttää Taitaja-kilpailuja.

Kilpailuissa "Taitajien Taitajaksi" valittiin kondiittorisarjan kultamitalisti Emeliina Papinniemi. Suklaa- ja sokerityöt lempipuuhakseen mainitseva Emeliina on halunnut pienestä pitäen sotkea kätensä jauhoihin.

– Varmaan innostus on lähtenyt siitä, kun äiti aina leipoi kotona, ja aina minun piti päästä mukaan, Emeliina naurahtaa.

Peruskoulun jälkeen lukiota itsestäänselvyytenä pitänyt tyttö ymmärsi, että ammattilaiskondiittoriksi halutessaan hänen tulisi hakeutua ammattikouluun. Koska lukio oli aina ollut hänelle vahvana mielessä, päätti hän suorittaa kaksoistutkinnon.

Tänä keväänä hän valmistuu siis Saimaan ammattiopisto Sampon lisäksi lukiosta. ”Läpi meni”, hän kuittaa utelut ylioppilastutkinnon arvosanoista.

Emeliina ei haluaisi päätyä tekemään peruspullaa. Syksyllä hän aloittaa kondiittorin työt turkulaisessa MBakeryssa. 

– Pidän erikoistöistä; esimerkiksi suklaasta tai sokerista tehdyistä taitotöistä. Konditoriakakuissa ja leivoksissa niitä pääsee toteuttamaan, sillä Suomessa ei oikeastaan ihan pelkkiä taitotöitä myydä oikein missään.

Valmistujaisjuhlia Emeliina juhlii notkuvan pöydän ääressä. Monet odottavat kieli pitkällä pääsyä herkkujen ääreen; pitkästä aikaa kondiittoriopiskelija leipoo myös läheisilleen.

Luvassa on muun muassa vadelmapassionin makuista hyydykekakkua, mustaherukan ja paahdetun valkosuklaan säväyttämää leivosta sekä marjoilla ja moussella koristeltuja suklaabrownieseja. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.