Mainos

Huippunopeasta magneettiluotijunasta kiista Saksassa

Saksaan rakennetaan maailman ensimmäinen magneettiluotijuna. Maan tuleva hallitus ei pysäytä kiisteltyä hanketta Vihreiden vastustuksesta huolimatta. Magneettijunarata yhdistää Saksan suurimmat kaupungit - Berliinin ja Hampurin- toisiinsa. Jatkossa kolmensadan kilometrin matka taittuu jopa alle tunnissa.

Magneettiluotijuna on huipputeknologian yritysten yhteishanke, jota ryhdytään myymään myös muualle maailmaan. Uusi juna kulkee yksiraiteisella radalla, ja saavuttaa ensimmillään jopa 500:n kilometrin tuntinopeuden.

Saksan vihreät ovat vastustaneet hanketta alusta pitäen, ja asettivat sen hautaamisen yhdeksi hallitukseen menemisen ehdoista. Hallitusneuvotteluissa Vihreät joutuivat kuitenkin antamaan periksi - rata rakennetaan, mutta sillä ehdolla, että kustannukset eivät ylitä asetettua 10:n miljardin Saksan markan rajaa.

Huippunopea juna on saanut vastustusta myös kansan keskuudessa. Magneettijunaa kehittelevä yritysrypäs on tuottanut esittelyvideoita (kuvassa) junasta, joissa vakuutetaan, että uusi juna ei ole sen meluisampi kuin nykyiset luotijunatkaan.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.