Mainos

Huippumallin valokuvat shokeeraavat

Huippumalli Claudia Schiffer on joutunut keskelle polemiikkia sen jälkeen, kun saksalainen lehti julkaisi Schifferistä otetut kuvat, joissa malli on maskeerattu tummaihoiseksi.

Saksalaissyntyinen Malli Claudia Schiffer pukeutui afroperuukkiin ja esiintyi tummassa ihomaalissa osana Dom Perignonin mainoskampanjaa. Kuvat otti vaatesuunnittelija Karl Lagerfeld. Saksalainen tyylilehti Stern julkaisi kuvan muiden samassa tilaisuudessa otettujen kuvien kanssa juhlistaakseen 60-vuotissyntymäpäiväänsä.

Nyt mustan tyylijulkaisu Priden muotitoimittaja Shevelle Rule on suominut Schifferin kuvaa. Hän on verrannut sitä 1800-luvun amerikkalaiseen viihdemuotoon Minstrel Show'hun, jossa valkoihoiset naamioituivat tummaihoisiksi ja tekivät pilaa afroamerikkalaisista.

– Kuva edustaa huonoa makua, ja se on loukkaava. Valtavirtalehdistössä ei muutenkaan ole tarpeeksi esillä tummaihoisia naisia. Tämä kuvahan vain esittää, että ongelma voidaan ratkaista käyttämällä valkoisia malleja, Rule sanoo.

– En usko, että kuvilla oli tarkoitus loukata. He selvästi näkevät kuvien olevan taiteellisia ja rajoja rikkovia. Takana olevaa historiaa ja viittausta Minstrel Show'hun ei selkeästi ole kuitenkaan ajateltu, hän jatkaa.

Schifferin edustaja sanoo, ettei kuvien ollut tarkoitus loukata. Hänen mukaansa kuvat on otettu pois kontekstistaan. Kuvien oli alun perin tarkoitus kuvata miesten erilaisia fantasioita.

– Kuvat tehtiin luovasti ja ne ovat Karl Lagerfeldin lempikuvia Claudiasta. Ihmisten ei pitäisi tehdä äkkinäisiä johtopäätöksiä, hän sanoo.

Lähde: Femalefirst

Kuvat: Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.