Huippumalli Campbell todisti veritimanteista

Brittiläinen huippumalli Naomi Campbell on todistanut Haagin sotarikostuomioistuimessa. Todistus liittyy Liberian entisen johtajan Charles Taylorin oikeudenkäyntiin.

Syyttäjät uskovat Campbellin saaneen Taylorilta niin sanotun veritimantin. Näin voitaisiin osoittaa Taylorin sekaantuneen hämärään timanttikauppaan, jolla ilmeisesti rahoitettiin aseostoja.

Campbell kertoi oikeudessa osallistuneensa vuonna 1997 Nelson Mandelan järjestämälle illalliselle ja saaneensa illalla hotellihuoneeseensa lahjaksi "pieniä, likaisen näköisiä jalokiviä". Aamulla hän keskusteli tapauksesta näyttelijä Mia Farrowin ja agenttinsa Carole Whiten kanssa. Hän ei tiennyt kuka kivien lahjoittaja oli, mutta arveli Taylorin olleen asialla. Kivet Campbell lahjoitti Mandelan lastensäätiölle.

Whiten ja Farrowin on määrä todistaa Haagissa ensi maanantaina.

Tayloria vastaan on nostettu 11 sotarikossyytettä Liberian ja Sierra Leonen sisällissodista 1991-2001, joissa yli 250 000 ihmistä kuoli. Taylorin epäillään aseistaneen Sierra Leonen pahamaineisia RUF-kapinallisia, jotka vastavuoroisesti antoivat hänelle timantteja valtaamistaan kaivoksista. Taylor on kiistänyt syytteet.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat