Mainos

Huippukokouksessa puidaan Lähi-itää ja taloutta

Yhdysvaltain ja Euroopan unionin huippukokouksessa ovat pääosissa Lähi-itä ja talouspolitiikka. Tuontitullit herättänevät kiivainta sananvaihtoa.

Yhdysvaltain ja Euroopan unionin tänään Washingtonissa alkavassa vuosittaisessa huippukokouksessa ovat pääosissa Lähi-itä ja talouspolitiikka, kertoivat viranomaiset.

Suurin osa EU-maista katsoo, että Yhdysvaltain presidentti George Bush tukee liiaksi Israelin pääministeriä Ariel Sharonia. Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsenet taas ovat sitä mieltä, että EU-maat ovat liian pehmeitä palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin edessä.

Myöskään EU:n ja Yhdysvaltain yhteistyö terrorismin vastaisessa taistelussa ei ole sujunut täydessä yhteisymmärryksessä. Yhdysvaltain mukaan Euroopan maat vitkuttelevat Israelin vastaisiin iskuihin osallistuneiden tahojen pankkitilien jäädyttämisessä.

Suurin kiista käydään kuitenkin taloudesta. Yhdysvallat on määrännyt korkeita tuontitulleja eurooppalaisille terästuotteille. EU uhkaa nyt vastatoimena nostaa monien amerikkalaisten tuotteiden tuontitulleja.

Huippukokoukseen osallistuvat muiden muassa Bush, EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi ja EU:n puheenjohtajamaa Espanjan pääministeri Jose' Maria Aznar.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.