Huippukokki tulistui trendiallergikoille: "Itsekkäitä vaatimuksia!"

HK Pron Kehityspäällikkö, Master Chef-ohjelman tuomari ja keittiömestari Risto Mikkola ruotii blogissaan kovin sanoin ruoka-ainerajoitteisia ihmisiä ja niin sanottuja trendiallergikkoja.

Keittiömestari Risto Mikkolaa ottaa pannuun esimerkiksi laktoosi-intolerantikot, joista osa vaatii hylaa ja loput huutavat täysin maidottoman ruoan perään.

– Kokkaa siinä sitten vaikkapa kolmen sortin kermakastikkeita yhdelle seurueelle, jos ehdit. Et muuten ehdi! Tämän päivän hektisessä keittiössä aika on kortilla, jolloin koko poppoo saa eteensä laktoositonta korvikekastiketta, keittiömestari kirjoittaa.

Mikkola kertoo blogissaan ymmärtävänsä, että osa ihmisistä voi oikeasti saada tietynlaisesta ruoasta hengenvaarallisia reaktioita. Trendiallergikot eivät kuitenkaan saa keittiömestarilta tippaakaan ymmärrystä.

– Erilaiset trendiallergikot ja muut ruoka-ainerajoitteiset tekevät siis keittiön elämästä vaikeaa ja pakottavat muutkin syömään omien, itsekkäiden vaatimustensa mukaista ruokaa. Itsekkäiden siksi, että esimerkiksi laktoosi-intolerantikko voi ehkäistä vaivansa nappaamalla pikku pillerin ennen ruokailua, jolloin hän voi huoletta syödä vaikka aitoa kermaa aidossa voissa haudutettuna. Olisiko iso vaiva, häh?!

Mikkolan blogikirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja