Huippukokin vinkit kalan paistamiseen

Helsinkiläisen lähiruokaa suosivan Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho neuvoo, miten kalan saa paistettua mahdollisimman meheväksi.

Keittiöpäällikkö suosittelee kokkaamaan kalaruokia sesongin parhaista aineksista.Vuodenvaihteen jälkeen sesongin kaloja ovat erityisesti hauki ja made. Näin paistat kalan oikein huippukokki Ari Ruohon neuvoilla:

- Kalasta saa maukkaan uunissa kypsentämällä, kunhan et paista kalaa liian kauan ja kuivaksi.

- Kun käytät voita pannulla paistamiseen, niin pannu ei saa olla liian kuuma.

- Kun voi on sulaa, laita siihen mausteita kuten pala sitruunaa, timjaminoksaa, fenkolinsiemeniä, tillin siemeniä ja vähän valkosipulia. Tai voit myös käyttää maustamiseen chiliä, piparjuurta ja inkivääripalaa.

- Paista pannulla kalafilee nahkapuolelta ensin. Kun kala on käännetty, niin kallista pannua ja voi valuu reunalle.

- Kypsennyksen aikana nosta lusikalla maustettua voita kalan päälle kokoajan. Nosta kalafilee pellille, siivilöi paistorasva ja purista puolikas sitruunan mehu joukkoon. Mausta suolalla ja tillillä tai ruohosipulilla niin kastike on valmis.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat